Kotva

Výběr a užívání


Užívání RESCUE® produktů:

 

Rescue kapky

Čtyři kapky do skleničky s vodou a pomalu upíjet, dle potřeby opakovat.

 

Rescue sprej

Dvě stříknutí do pusy nebo skleničky s vodou a pomalu upíjet.

 

Rescue Night sprej pro klidný spánek

Dvě stříknutí do pusy nebo skleničky s vodou a pomalu upíjet těsně před usnutím, dle potřeby opakovat.

 

Rescue Night kapky pro klidný spánek

Čtyři kapky do skleničky s vodou a pomalu upíjet těsně před usnutím, dle potřeby opakovat.

 

Rescue krém nebo gel

Natírat postižené místo dle potřeby.

 

Rescue pastilky

Jednu pastilku nechat volně rozpustit na jazyku, opakovat dle sitauce a potřeby.

 

 

Základní indikací pro to, abyste použili Krizovou esenci, je pocit nepohodlí, diskomfortu, něco vám subjektivně vadí, rozčiluje vás to, stresuje, máte z toho strach, fobii, paniku, přivádí vás to k šílenství, zuřivosti, vzteku, traumatizuje vás to, šokuje, zažili jste nepříjemnou situaci, ze které se cítíte nesví, ve stresu, nervózní, napjatí, nebo vás taková situace teprve čeká a vy nevíte, jak s vaším emocionálním rozpoložením naložit …

 

Přesně v tu chvílí je ideálním pomocníkem RESCUE® Krizová esence.

 

Krizová esence vám přinese úlevu i v případě strachu z vystupování na veřejnosti, panické hrůzy z návštěvy zubního lékaře, u zkoušek ve škole nebo po nečekané hádce s partnerem.

 

Jejím hlavním přínosem je, že:

  • Harmonizuje emoce a tím nás stabilizuje, zklidňuje
  • Uvolňuje napětí, stres, strachy, úzkost, paniku
  • Zabraňuje šoku, traumatu, hysterii, neadekvátním reakcím
  • Pomáhá nastartovat samoléčící síly organismu
  • Urychluje uzdravování a rekonvalescenci

Krizová esence stejně jako ostatní Bachovy esence nenahrazuje lékařskou péči, ale může ji velmi dobře doplnit a podpořit.

 

RESCUE® Remedy Krizová esence působí podpůrně při jakýchkoli onemocněních (od banálních jako jsou rýma a kašel až po závažné civilizační choroby jako rakovina, roztroušená skleróza, diabetes atd.), kromě jiného startuje samoléčící síly organismu a urychluje uzdravování a rekonvalescenci, dá se kombinovat s jakoukoli formou léčení a léků včetně chemoterapie, psychofarmak a dalších alopatických léků. Pokud nemocný kromě standardní léčby užívá také Krizovou esenci, je velmi pravděpodobné, že léčba proběhne rychleji a bez komplikací a nedojde k prostojům v léčbě a hojení. V akutních stavech můžete dávat bez obav jednu dávku co 5 min, intervaly se prodlužují podle zlepšení stavu až do úplného vysazení. U chronických stavů je optimální přidat Krizovou esenci přímo do osobní směsi Bachových esencí, nebo nastavit udržovací dávku podle aktuálního stavu pacienta – řeší se individuálně.
 

 

 

Použití jednotlivých esencí:

 

Při přechodné změně nálad

Dvě kapky zvoleného koncentrátu přidat do sklenice s vodou a pomalu upíjet, opakovat dle potřeby.

 

Při dlouhodobých potížích

Dvě kapky z každého zvoleného koncentrátu (maximálně však 7 květů) se nakapou do 30 ml lahvičky s kapátkem a doplní čistou vodou a trochou alkoholu. Z takto připravené užívací lahvičky se užívá nejméně 4 krát denně 4 kapky. Takto připravenou osobní zásobní lahvičku spotřebujte v průběhu 3 týdnů..

 

 

 

Dr. Edward Bach

K dlouhodobému užívání se doporučuje připravit si užívací lahvičku. Z té se pak v běžné praxi berou čtyřikrát denně čtyři kapky. Esence se aplikuje buď přímo nakapáním do úst, nebo do nápoje, upíjí se v pravidelných intervalech. První užití by mělo být hned ráno a poslední k večeru. Nálady mohou ovšem kolísat a pokud někdo cítí, že to potřebuje, může esence užívat tak často, jak mu to osobně vyhovuje.

K přípravě užívací lahvičky potřebujeme: 
- čistou pramenitou vodu (bez bublinek) 
- prázdnou 30 ml lahvičku s kapátkem na míchání (mixovací lahvičku)

 

1. Vybereme vhodné Bach® květy. Pamatujte, že Rescue® Remedy (Krizová esence) se počítá jako jeden koncentrát, i když se v tomto případě jedná o kombinaci pěti květů.

 

2. Nakapeme 2 kapky z vybraných koncentrátů Bach® květů (v případě Krizové esence 4 kapky) do prázdné 30 ml lahvičky s kapátkem. Tu doplníme čistou pramenitou vodou a uzavřeme ji. Zlehka lahvičku několikrát protřepejte, aby se její obsah dobře promíchal.

 

Směs můžeme doplnit čajovou lžičkou alkoholu, pokud budete lahvičku užívat v teplých dnech. V tomto případě má alkohol konzervační účinky.

 

Využíváte-li jen část takto připravené lahvičky, zbylou část zlikvidujte a dále nepoužívejte!